دستور رییس جمهور برای پرداخت حقوق کارمندان مبتنی‌بر عملکرد سخنگوی هیات رئیسه مجلس: مدنی‌زاده به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد به مجلس معرفی شد نائب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس: قصور بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج محرز است سلیمی، نماینده مجلس: امضای سرپرست وزارت اقتصاد از فردا بی‌اعتبار است جزییات انهدام شبکه قاچاق تلفن همراه توسط سازمان اطلاعات سپاه بوشهر زینی‌وند: انتخابات ۱۴۰۵ شورا‌ها تمام‌الکترونیک برگزار می‌شود دستور پزشکیان برای توقف فوری فروش اینترنتی دارو مجلس پیگیر پرداخت خسارت خانوار‌ها به‌دلیل قطعی مکرر برق سید حسن خمینی: باید به تیمی که در میدان مذاکره هست اعتماد کرد قالیباف به آمریکای لاتین می‌رود پرداخت فوق‌العاده خاص به کارکنان دولت در شورای نگهبان تأیید شد عباس گودرزی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در اجلاسیه دوم مجلس شد بهروزآذر: اصلاح مهریه باید متوقف شود پزشکیان: توافقات خوبی بین ایران و عمان انجام شد سرلشکر سلامی: دست‌های ما روی ماشه است؛ منتظریم تا اگر غلطی کردند، بی‌درنگ پاسخ دهیم/ برای هر سناریویی آماده‌ایم

توضیحات معاون حقوقی رئیس جمهور درباره پرونده شکایت ایران از آمریکا

معاون حقوقی رئیس جمهور درباره پرونده شکایت ایران از آمریکا گفت: اسناد نقض معاهده مودت را تحویل دیوان دادیم و در حال بررسی موضوع هستند. شاید تا آخر سال 1403 این پرونده به نتیجه برسد البته باید در نظر داشت این مساله در دست ما نیست،
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۸ - ۲۰ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 12
کد خبر: ۲۰۸۱۳۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ در دادگاه‌های بین المللی گفت: در دیوان بین المللی دادگستری سه پرونده داریم؛ پرونده اول مربوط به تحریم می شود؛ در همین راستا ده جلد اسناد نقض معاهده مودت را که توسط آمریکایی ها انجام شده که تحویل دیوان دادیم و در حال بررسی موضوع هستند. شاید تا آخر سال 1403 این پرونده به نتیجه برسد البته باید در نظر داشت این مساله در دست ما نیست، و صرفا یک تخمین به حساب می‌آید.

عهدنامه مودت ایران و آمریکا پیش از انقلاب بین دو کشور امضا شده در این عهدنامه بندهایی وجود دارد که تحریم‌های آمریکا علیه مردم ایران نقض این بندها و عهدنامه نیز محسوب می‌شود.

دهقان درباره پرونده های دیگر هم افزود: پرونده دیگر ما شکایت از کانادا و راجع به نقض مصونیت ایران توسط کاناداست که در ابتدایِ راه آن هستیم، باید وکلایمان را مشخص کنیم و منتظر تقاضای دبیرخانه دیوان بین المللی دادگستری هستیم تا این پرونده به جریان بیفتد.

معاون حقوقی رئیس جمهور تصریح کرد: پرونده دیگر ما راجع به اقامه دعوای 4 کشور اروپایی در مورد «هواپیمای اوکراینی» است، باید توجه داشت بیشترِ مسافرین این هواپیما اتباع جمهوری اسلامی ایران بودند و این پرونده عمدتا داخلی است ولی این کشورها شکایت کرده اند.

دهقان گفت: در حالی که ما بیشترین لطمه را از این اتفاق خوردیم آنها شکایت و تقاضای مذاکره کرده‌اند. ما هم اعلام آمادگی کردیم که حاضریم درمورد هواپیمای اوکراینی با این 4 کشور مذاکره کنیم تا مشخص شود جمهوری اسلامی همه اقدامات لازم را انجام داده است صددرصد مشخص است این کار غیرعمدی بوده است هیچ انسان عاقلی هواپیمای خودش را در آسمانش ساقط نمی‌کند، که چه شود؟

معاون حقوقی رئیس جمهور تصریح کرد: بعد از ساقط شدن هواپیما کسانی که در این امر دخیل بودند محاکمه شدند و علیه شان حکم صادر شد، البته بعضی از این کشورها هم ذی نفع نیستند؛ از ما شکایت کرده اند در حالی که ربطی به آنها ندارد. نه اتباع آنها در این هواپیما بودند و نه منافع آنها به خطر افتاده است./فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار